18 Eylül 2011

Tek Bir Sevgi..

Ne kadar tanıdık şeyler görüyorum şu sıralar. Hep aynı sözler hep aynı aşklar! Nede olsa aşk çok dünyada, bir tek sevgiye karşıya istenebilecek ve bir tek sevgiye karşı aşık olunabilecek..

Aşkın tanımı nedir? Gerçekten merak ediyorum. Aşk sevgiden büyük görülebilecek bir şey midir? Yada aşk sevgiden daha sağlam mı dikilir karşımızda?

Hiç sanmıyorum! Çünkü aşk çoktur dünyada.. Çünkü herşeye aşık olunabilir yada aşk bir çok defa başınıza gelebilir. Ama sevgi, anneye babaya kardeşe duyulan karşılıksız, sadık, dürüst, hoşgörülü ve sonsuzdur..

Aşkı yargıladığımdan değil bu sözlerim. Aşka saygım sonsuzdur benim aslında. Çünkü bende oldum birkaç defa... Ama hep sonunda baktığımda gördüğüm tek bir şey vardı: Gerçekten birine ‘ Seni Seviyorum ‘ diyememek ve denilen her ‘ Seni Seviyorum ‘ un hakedilmemiş olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalmak.. Bir duvar gibidir ‘ Seni Seviyorum ‘. Ya beter edersiniz yada asla bitmeyecek bir yola başlarsınız. Ama şimdi bakıyorumda, Sana aşığım sözcüğü yerine Seni seviyorumlar havalarda uçuşmakta..

Ne kadar çabuk aşık olunabileceğinin farkına varsa insanlar acaba, kolay kolay ‘ Seni Seviyorum ‘ diyebilirler mi bilemiyorum ve düşünemiyorum da aslında. Sözcükler insanlar için ne kadarda önemsizleşmişse, umutlarımda bir o kadar dibe çökmüş durumda bu konuda..

İşte bu yüzden diyorum ya,

Nede olsa aşk çok dünyada, bir tek sevgiye karşı istenebilecek ve bir tek sevgiye karşı aşık olunabilecek! O yüzden aşkın verdiği fiilsel tanımlamaları, sevgiyle yaşamamalı, karıştırmamalı insan.. Hayatımızın sonuna kadar yanımızda görmek istediğimiz insanı, gerçekten sevmemiz gerektiğinin gerçeği artık çok ama çok daha açık ve görünülebilir. Yapay oluşmuş tüm bakışlardan ayıralabilicek kadar. .

Umarım herkesin ‘ Seni Seviyorum ‘ ları hakedilmiş ve gerçekten sarfedilmiş olur..


*Sinem Yılmaz..