16 Şubat 2012

Sadece aklına beni getir Zeki Müren'i dinlerken..


Ne yapalım biliyor musun? Çekip gidelim.. Evet gidelim! Öyle bilinen ayrımlarda olan gitmelerden olmasın ama bizimkisi. Birbirimiz için gidelim biz. Öyle bırakalım dağınık kalsın her şey. Kimse neden niçin diye sorgulamasın gidişlerimizi. Ne sen gidiyorum de ne de ben gidiyorum diyeyim.. Çekip gidelim habersiz ve sessiz sedasız.

Sen açıklama yapmak zorunluluğundan kurtul, bende açıklamalara anlam getirme zorunluluğundan. Açıklamalara adadığımız hayatlarımız hep var olmuş zaten. Gerisini yaşamanın bir anlamı olmasın. Zorlamayalım birbirimizi açıklamalarla, anlamlarla.. Her gidişe bir anlam yaraşırmış aslında ama bırak, bu sefer yaraşmasın. Bu sefer sadece gitti ya da gittim diyelim. Bu sefer her şey olması gerekenin dışında kalsın. Bırakalım klişe gidişleri bir kenara. Raflarda tozlansın ve bir daha elimize ya da gözümüze ilişmesinler.

Zorlanmadan bıkmadan yaşayalım biz birbirimizi. Biz yaşarken birbirimizi habersizce, gidişlerde yıllar öncesinde kalmayı görev edinebilsin. Ve bir gün olur da bir cafe de, bir radyoda duyarsan ya da dinlersen Zeki Müren'den  ' Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli '  şarkısını.. İşte o zaman gitmelerimizi hatırlarsın sevgilim. O zaman tozlu rafları açabilir, çıkarabilirsin açıklamalarımızı ortaya.. Ama bırak dağınık kalsın her şey, bırak birbirine girmiş açıklamalar hep olduğu yerde kalsın. Hep olması gerektiği gibi kalsın. Sadece aklına beni getir Zeki Müren'i dinlerken, ellerin raflara gitsin ama çekip almasın sakladıklarımızı saklandıkları yerlerden.

Gitmeleri saklamanın en güzel yoludur bu işte. ' Aşk'ı saklandıkları yerde bırakmak ' …
Aşk'ı, gidişleri, özlemleri ve gözyaşlarını gizlemenin en güzel yoludur.
Ve biz aşk için saklandığımız yerden çıkmamak adına gidişleri seçmişken,
 Geçmişi geçmişte bırakmayı ve tozlu rafları arşınlamamayı öğrenmişken
Tekrar öğretilen her şeyi unutmaya yüz tutmanın gereksizliğini kabul etme zorunluluğuna erişmeyelim.

Biz gitmiş olalım ve gidelim. Saklandığımız yer de ayrı ayrı habersiz ve sessiz sedasız dinleyelim Zeki Müren’i.. 


*Sinem Yılmaz...