13 Ocak 2012

Her seçim bir vazgeçiştir aslında, ince bir sınırdır mutsuzluğunla mutluluğun arasında kaldığın...

Yazılanlar kelimelere aktarılanlar, hissedilenlerin sadece ufak mı ufak tanımlarıdır aslında. Oysaki asıl anlaman gereken gözlerde ki sensindir. Sen görmelisindir anlamak için aslında okumalı değil. Kalem kâğıt kelimeler kafiyeler tanımlar ve anlamlar aslında hepsi bir araçtır hisler için...

İlla ki anlaman gerekse bir şeyleri yaz oku anla ama birazda gözlerinde ki seni ve ondaki seni incele. Tanımaya çalış kendini onda ve sonra sendeki onu tanıt kendine. Tanıt, tanıt ki sen onunla yaşamanın değerini anla hayatta.

Pişmanlıklar yüz üstüne çıktığında neler olur neler biter. Kim bilir kim yaşar kim ne söyler bilinmez ama sen pişmanlıklarını ertele hayatından. Mutluluğu elinle itme, adımlarını mutsuzluğa sürükleme bu hamlelerle. Bir saniye sonrasını geri getiremez bu hayat sana. Mutsuzluk, onsuzluk sana hiçbir şey kazandırmaz bu hayatta.

Yaşamalı insan her saniyesini doya doya. Bıkmadan usanmadan sevmeli, anlamalı ve yaşamalı. Buldum dediğin an bırakmak neye yarar bir aşkı? Bu zamanlarda bulmakta zorluk çektiğin sevgiler belki önüne asla çıkmayacak şanslar ve aşklar.

Ne yaptım dememeli insan. İyi ki yaptım demeli. İyi ki varsın demeli en içten hisler ve kelimelerle. Aynı sözcükler olmamalı mesela yaşamındaki her tanımlama. Farklı olmalı senin için ona dair yazdığın her sözcük. Sen tek bir kelimeden onu hatırlaya bilmesin öncelikle. Tek bir anıdan onu anabilmelisin gülümseyerek ve mutlu olarak. Bunları yaşamayı seçmek varken bu güzel hayatta nedendir?

Ne için; bilmediğin her şeyi farklılaştırırsın derinden.

Önce ufak bir sızı başlar bedeninde, sonra büyüklüğünü anlayamadığın bir boşluk, her gece anlattığı şeyleri bıkmadan usanmadan dinleyebileceğin, her gece iyi geceler demesini beklediğin, sesini duymadan yüzünü görmeden yapamadığın, umutsuzca özlediğin her dakika, özledikçe sevgini büyüttüğün bir insan olmalı yaşamında. Olmalı ki anlam yüklemeye çalışılan yapbozun diğer parçaları da tamamlanabilsin.

Karar verme zamanıdır şu dakika hayatlarda,
Her seçim bir vazgeçiştir aslında, ince bir sınırdır mutsuzluğunla mutluluğun arasında kaldığın...
Her seçemediğin sana mutsuzluk getirecektir belki ama inandığının peşinden gitmek gerekse şu dakika da hadi durma koş!

1 saniye sonrasını bilemezsin asla…

18.03.2010

*Sinem Yılmaz...