28 Nisan 2012

Senden Önce ve Senden Sonra ...

Her insanın hayatında, belki her aşkında söylediği. Belki de ' tek ' aşkında söylediği ince, klasik, hayal ürünü veya dibine kadar gerçek olan ' tek ' cümle.. 


Ama senden önce ve senden sonra cümlesi ikiye ayrılır bu hayatta.. 
Biri iyi niyetlidir, biri kötü niyetli.. 


Hayatımdaki dengeler öyle ki, iyi niyetimde kötü niyetimde hep 'tek' bir aşka.. Hep tek bir senden sonra var mesela. Senden sonra olmadı, olamadı dediğim bir hayatın parçası olarak yaşamımı sürdürmekteyim ben işte. İyi niyetim hep sabit kalıyor 'tek aşka'. Ama kötü niyetim gidiyor ve geliyor. Bazen delleniyorum harbi harbi. İşte o zaman bağırıyorum içimden sessizce. Lanet ediyorum. Senden öncesi ne kadar güzeldi deyip iç çekiyorum. Senden sonrasına sövüp duruyorum. 


Ama işte kötü niyet ya bu, geliyor ve gidiyor. Öyle iyi saatte olsunlar geliyor ve gidiyor. Belkide doğruyu hissediyor mantığım ve kalbim ama ben, benim gibi olan her insan, yine kalbine yenik düşüyor. 


Düşünüyorum işte o zaman senden sonrası neden bu kadar kötüyken, bir anda senli dakikaları düşündüğümde, tüm o eksilerin yok olup gidiyor yüreğimde ve aklımda. Hayır, canımın yanması, gözyaşlarımda cabası. Boşa ağlıyoruz, boşa takıyoruz ve boşa sinirden migren ağrılarına giriyoruz. 


İşte böyle karmakarışık bir durumdur bu, 'Senden Önce ve Senden Sonra'..
Anılarla paralel olarak acı silsilesi yapar insan hayatında. Hele ki, öfkelenecek başka bir insan ya da aşkı unutacak gücünüz ve sabrınız yoksa..  




'Sinem Yılmaz..