11 Şubat 2012

'Kelimeler ne yapar ne yapmaz!

Kelimeler sadıktır insana.. yazarsın, söylersin. Akar ve yolunu bulur. Kişisine, duygusuna, kalbine, mantığına iletir tüm dilindekileri.

Kelimeler sadık kalındığı sürece sadıktır ama insana.. öyle bilmeden, etmeden söylersen, yazarsan o kelimeyi, döner dolaşır seni bulur. Öyle de intikamcıdır kelimeler.

Kelimeler, intikamların temel parçası olmak konusunda da başarılıdır. Nede olsa intikam soğuk yenen bir yiyecektir. Kelimeler de soğukkanlıdır işte.

Kelimeler, akar ve yolunu bulur ama senin kalbinden fesatlıkla çıkıyor ve diline ulaşıyor, kalemine sızıyorsa.. seni yarı yolda bırakmak konusunda da hiç çekinmez.

Öyle ki her kelimelere sığınışında, kaçarlar senden. Her bir tutunuşunda, tutunduğun her kelime yakar geçer ellerinden, dilinden ve kaleminden. Yeri geldiğinde öyle de can yakar işte kelimeler.

Canını yakar ve sen akıllanmazsan kelimelerin dersinden… Geriye söylenmek, yazılmak için karşına dikilen binlerce kelime bulursun ve daha da dibe batarsın. Öyledir kelimeler, batarken çamura seni de kendisiyle birlikte çeker ve götürür.

Çıkamazsın o çöktüğün dipten. Dibe iner sadece çırpınırsın. Ama af dilemek için bile kelimelere olan ihtiyacın aklına geldiğinde, yalnızlıkla yüzleşirsin.

Kelimeler sadıktır insana, sen ona sadık kaldığın sürece… Sadık kalmadığın her bir an daha da biter yüreğindekiler, mantığındakiler. İçinde birikir ve seni de bitirir. Başka ellerde, dillerde can bulurken kelimeler, sen cansız kelimelerinde suskunluğa bürünürsün.

Ve kelimelere ihanetinin sonucu her zaman tek bir kapı açar sana: Yalnızlığın.. 


*Sinem Yılmaz...