16 Mayıs 2012

Aşk'a ve Sevgi'ye Dair..

Bir şeyleri paylaşmak gerekliliklerindendir aşkın. Bir şeyleri yitirmemek, kazanmak da öyle.. 
Bir aşkta yıkıcı olmak değil yapıcı olmak gereklidir. Yıkıcı olan tarafsan eğer hep bir sızı belirir hayallerinde, hüzünlerinde. Hayır, hüzünler zaten yeterince yüktür insanın omuzlarına, birde buna kalbinin sızısını eklersen sen. İşte o zaman tüketilmemesi gereken her şey tüketilmiş demektir.
Bir aşkın gereklilikleri vardır her zaman.. Bazıları her aşka dairdir. Bazıları ise her aşkla yeniden şekillenir, şekil değiştirir. Ve aynı yemeği her seferinde farklı tabaklarda yemiş gibi olur insan. Ama ne yemek aynıdır ne de tabak her bir aşkta.
Her bir aşk, bir sevgiye kapı açabilme ihtimaliyle başlar. O kişiyi bulabilmek umuduyla başlayan aşklarımız;
Mutlaka bir gün 'evet seviyorum! ' a dönüşecektir bedenimizin her bir hücresinde. Hani şu midemizdeki kelebekler var ya; işte onlar ne monotonlaştığına inandığınız anda, ne de sevgilinizi 32947inci görüşünde geçmeyecektir.
Aşk gereklilikleri getirir insana. Ama bir aşk sevgiye dönüştüğünde artık gereklilikler de, kurallarda yıkılmış olacaktır. Bunları umursamayacak kadar çok seviyorsunuzdur artık. İşte böyle bir sevgiyi her bir insan hak eder.
Her bir kadın böyle sevilmek, her bir adam böyle hissetmek ister. Aslında her iki tarafta güvenmek, sevmek, sevilmek ister. Ve bir sevgi tüm bunlara gebedir.
İşte ‘ Aşk'la Sevgi ‘ arasındaki ince farkta tam burada belli olur..

'Sinem Yılmaz.. 

1 yorum:

  1. Yazılarınızı Gityat.com ' da paylaşabilir, blogunuzu tanıtabilir ve kendi kanalınızı kurabilirisiniz. Sizleri de aramızda görmek bizi çok sevindirir.

    YanıtlaSil